Якщо депутати ухвалять законопроект про введення фінансових казначейських векселів, то вже цього року ми будемо спостерігати зростання ВВП, суттєве зростання промислового виробництва, зниження доларизації і реальне зростання доходів населення.

«Цей законопроект дійсно може зробити чудо в умовах української економіки. Якщо ж знову політичні амбіції здолають депутатів, то, на жаль, будемо топтатися на місці, сперечатися про те, що потрібні економічні реформи, розповідати, що все погано і що потрібно щось робити, але при цьому не робити саме того, що потрібно для економіки України», - пише у своєму блозі на сайті «Українська правда» президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Коли говорять «Україна потребує радикальних економічних реформ. Потрібно створити умови для зростання економіки. Для розвитку економіки України потрібні стимули»... Це все гасла, або якщо хочете - цілі. Ніхто не сперечається, що все це потрібно. Але для будь-якого досягнення мети потрібні реальні методи, і законопроект №2845 якраз і є такий метод», - продовжує експерт.

Експерт упевнений, що за наявності такого інструменту економіці України буде легше працювати, оскільки вона насититься оборотними коштами для ведення бізнесу. І цей чинник може забезпечити не тільки зростання ВВП, а й зростання зарплат, зростання дивідендів.

Охріменко нагадує про досвід випуску ОВДП-ПДВ у 2010 році. Тоді цю ідею теж критикували. Але пізніше ОВДП-ПДВ стали ліквідним цінним папером на фондовому ринку, а також допомогли вирішити проблему з поверненням ПДВ із бюджету. Через проблеми з його відшкодуванням робота експортерів була практично заблокована. Завдяки появі такого цінного паперу зростання ВВП за 2010 рік склало 4,1%, а вже в 2011 році - 5,2%.

23 травня, відповідно до порядку денного засідань Верховної Ради України, має бути прийнятий у другому читанні законопроект №2845 «Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України про вдосконалення процедури використання фінансових векселів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263