У Києві в 17 підземних переходах проведуть капітальний ремонт із заміною облицювання стін внутрішньої поверхні морозостійкою гранітно-керамічною плиткою і гранітне облицювання сходів і парапетів, повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, роботи передбачені під час реконструкції проспекту Перемоги і здійснюватимуться в переходах на розі вул. Ісаакяна, Шолуденка, Політехнічній, Зоологічній, Янгеля, В. Гетьмана, Гарматній, Шутова, Невській, Туполєва, Вітрука, Петрицького, Крамського, Семашка, Чорнобильській, а також біля автостанції «Дачна» та парку «Нивки».

Також, як зазначають у КК «Київавтодор», у всіх підземних пішохідних переходах відновлять гідроізоляцію перекриття. Крім того, запроектована реконструкція сходів і заміна наявних металоконструкцій приямків для водовідведення. Повністю замінять решітки зливоприймальних каналізацій у тунелях перед виходами.

У деяких підземних переходах передбачено подовження виходів або підвищення парапетів виходів. Підлогу тунелів, що мають асфальтове покриття, замінять бетонними плитками.

Крім того, вздовж виходів будуть замінені перила на нові, а для людей з вадами зору на сходах завдадуть попереджувальні смуги. Також згідно з проектом ремонту виходи обладнають з'їздами для колясок.

Всі виходи обладнають освітленими покажчиками напрямку руху і світильниками, повністю буде замінена мережа освітлення, а на всіх виходах відновлять знак «Підземний пішохідний перехід».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

564