Законопроект про загальне декларування доходів, який розробляють спільно з міжнародною консалтинговою компанією PwC, буде винесено на обговорення громадськості восени. Про це в інтерв'ю діловій газеті «Капітал» заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

«Після розробки і до внесення до парламенту законопроект буде обов'язково обговорюватися з експертами, громадськістю, народними депутатами. Це важливий закон, і тут слід врахувати й обговорити всі аспекти, навіть якщо це потребуватиме часу», - підкреслив чиновник.

Клименко зазначив, що міністерство розглядає загальне декларування, насамперед як необхідний елемент для формування в українських громадян високого рівня податкової культури.

За його словами, загальне декларування у разі його правильної реалізації може стати ефективним методом боротьби з корупцією і нелегальними доходами. Крім того, воно є дуже важливим стимулом легалізації не тільки зарплат, а й підприємницької діяльності в цілому.

«Упевнений, це дасть уряду необхідні компенсатори, які дозволять уникнути касових розривів у наповненні Пенсійного фонду при зниженні ставки єдиного соціального внеску», - підсумував Клименко.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215