Основними причинами обвалення будівлі в Бангладеш, унаслідок якого загинули більше 1100 осіб, стали порушення будівельних норм і використання неякісних матеріалів. Такі висновки зробила урядова комісія з розслідування причин події, повідомляє 23 травня The Daily Telegraph.

Зокрема, при будівництві використовувалися залізні прути і цемент вкрай низької якості. Крім того, у власника будівлі був дозвіл на будівництво шестиповерхового будинку, призначеного для магазинів, у той час як він добудував ще два поверхи і розмістив нагорі фабрики з важким обладнанням, яке створювало вібрації.

Головним винуватцем події комісія визнала власника будівлі Сохеля Рану, передає Agence France-Presse. Саме він приймав рішення під час будівництва та експлуатації будівлі. У звіті комісії пропонується пред'явити Рані звинувачення в ненавмисних вбивствах і засудити його до довічного ув'язнення.

Крім порушень при будівництві, Рана, а також власники фабрик, що знаходилися в будівлі, повинні відповісти за те, що змусили працівників під загрозою звільнення і штрафів вийти на роботу 24 квітня, незважаючи на те, що напередодні по стінах будівлі пішли тріщини, пише «Lenta . ru».

Всього у справі про обвалення будівлі були заарештовані 12 осіб, у тому числі Рана, четверо власників фабрик і троє інженерів.

Будівля «Рана Плаза», де знаходилися магазини, офіси та швейні фабрики, обрушилася 24 квітня. Операція з пошуку тих, що вижили, і тіл загиблих тривала до 13 травня. Під уламками будівлі були знайдені тіла 1127 людей, врятувати ж вдалося близько 2500 чоловік.

У Бангладеш знаходиться близько 4500 швейних фабрик, на яких виробляється одяг світових брендів. При цьому на багатьох з них порушується техніка безпеки, а робітники на місяць отримують близько 38 доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188