Кабінет Міністрів зареєстрував у парламенті законопроект, який містить поправки до закону «Про поширення зразків аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних», пише «Капітал».

Зокрема, законопроектом пропонується зобов'язати Державну службу інтелектуальної власності розміщувати на своєму сайті інформацію про імпортерів, експортерів і дистриб'юторів аудіовізуальної та програмної продукції, які отримали голографічні контрольні марки.

Відповідно до законопроекту, правовласник може зажадати припинити порушення своїх прав безпосередньо від компанії, яка отримала контрмарку, а не тільки від Держслужби. Зовнішній вигляд контрмарки також зміниться. Зараз на голограму наноситься інформація, яка ідентифікує її з відповідним зразком музики, відео або комп'ютерної програми.

Зміна порядку виготовлення контрмарок може призвести до їх подорожчання. Таку міру спочатку пропонувала Держслужба інтелектуальної власності: контрмарки мали подорожчати з 0,17 грн до 0,51 грн. за штуку. Підвищити ціну на диски, навіть незначно, продавці не зможуть, оскільки їм і без того складно конкурувати з Інтернетом. «Якщо це відбудеться, то диски не продаватиме взагалі ніхто», - вважає менеджер кінопрокату компанії «Українська мультимедійна спілка».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191