Українські миротворці у ДР Конго здійснюють заміну двох вертольотів Мі-24, на яких вичерпано встановлений ресурс польотів в умовах африканського клімату, повідомили у прес-службі Міністерства оборони.

Так, вчора, 21 травня, вантажний літак Ан-124 «Руслан» доставив на Африканський континент пару вертольотів Мі-24 та авіаційне майно 18-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує завдання Місії ООН щодо стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

Політ відбувся за маршрутом Львів-Ентеббе. Ротація бойових машин проводиться відповідно до плану в кілька етапів. Спочатку пара Мі-24 під керівництвом командирів екіпажів підполковника Сергія Фаріона та підполковника Олега Дроб'язка здійснила переліт з міста Гома, де розташований базовий табір українських миротворців, на міжнародний аеродром міста Ентеббе, що в Уганді.

Протягом дня фахівцями інженерно-авіаційної служби українського військового контингенту під керівництвом підполковника Павла Книги з літака буде вивантажено пара одних ударних вертольотів і завантажена інша. На зворотному шляху літак доставить на Батьківщину два вертольоти, на яких вичерпано встановлений ресурс польотів.

Як зазначив начальник штабу, перший заступник командира окремого вертолітного загону підполковник Володимир Галицький, на авіаційній техніці, яка прибула на Африканський континент, будуть встановлені лопаті несучих гвинтів, кермові гвинти і здійснено монтаж пілонів. Після перевірки справності всіх приладів і механізмів екіпажі Мі-24 здійснять переліт до Демократичної Республіки Конго, де до наступної заміни налітають ще по шістсот п'ятьдесят годин кожен.

Як раніше повідомляв ForUm, ООН вперше в історії доручила миротворчим силам атакувати першими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316