У Київському зоопарку побилися дві ватусі - африканська порода корів, внаслідок бійки одна із них загинула, йдеться у сюжеті «ТСН».

За інформацією телеканалу, Київський зоопарк більше тижня замовчував смерть ватусі. У звіринці жили дві особини цього виду парнокопитних – 8-річна Веселка і її мати, 18-річна Весна.
8 травня між самками сталася бійка, внаслідок чого Весна отримала закритий перелом гомілки. Травма виявилася тяжкою і невиліковною.

«Такі переломи не лікуються - неможливо накласти ні гіпс, ні пов'язку. Ортопедично-хірургічне лікування також неможливе, тому що вага не дозволяє. Вага 500 кілограмів», - пояснив завідувач відділу ветеринарної медицини зоопарку Віталій Кобилинський.

За словами зоотехніка відділу копитних тварин зоопарку Вікторії Служенко, смерть матері стала для Веселки психологічним ударом, і зараз ватусі періодично жалібно стогне.

«Дочка в перші кілька днів виявляла дуже велике занепокоєння, не хотіла виходити у літній вольєр. Постійно шукала, кликала свою маму. У неї навіть погіршився апетит - вона недостатньо вживала кормів», - зазначила зоотехнік відділу копитних тварин зоопарку Вікторія Служенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261