Прокуратура Києва почала перевірку з приводу закупівлі каштанів, висаджених на головній вулиці столиці, повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Так, відповідні запити направлені у комунальне об'єднання «Київзеленбуд» та Головну державну фітосанітарну інспекцію у м.Києві.

«У ході перевірки витребувана тендерна документація на закупівлю саджанців, висаджених на Хрещатику», - наголошується у повідомленні прес-служби.

Крім того, повідомили у прокуратурі міста, фахівцям фітосанітарної інспекції дано доручення перевірити дерева на наявність хвороб і встановити, чи відповідають висаджені каштани сорту, прописаному у договорах.

Нагадаємо, 17 вересня 2012 року генеральний директор Комунального об'єднання «Київзеленбуд» Михайло Царенко повідомив, що на Хрещатику буде висаджено 289 каштанів. «Каштан називається «Бріоті», висота саджанців – 4,5-5 метрів, привезені з Європи, собівартість саджанця становить 6-6,5 тис. грн», - зазначив він.

10 квітня 2012 року на Хрещатику почали висаджувати м'ясо-червоні каштани «Бріоті». Всього було висаджено 115 каштанів.

Спонсором закупівлі саджанців виступила інвестиційно-девелоперська компанія UDP. Саджанці заввишки 3,5-4,5 м, стовбур має діаметр 15-20 см з потужною кореневою системою.

За даними Київської міської державної адміністрації, саджанці привезені із Північної Італії, тобто регіону, де кліматичні умови максимально наближені до погодного режиму столиці. Це гарантує гарну адаптацію рослин.

Разом з тим у ЗМІ з'явилася інформація, що частина висаджених каштанів не належить до сорту «Бріоті», а є звичайним кінським каштаном, вартість якого у кілька разів нижча, ніж сорту «Бріоті».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378