Генеральне консульство Росії у Саппоро надасть допомогу у поверненні на Батьківщину тим членам екіпажу згорілого у Японії судна «Тайган», які висловлять таке бажання.

Про це повідомив РІА «Новости» аташе Генконсульства РФ Валерій Камінський, який прибув у п'ятницю до місця трагедії в місті Вакканай на півночі Японії.

«Ті члени екіпажу, хто не захоче продовжити роботу на іншому судні тієї ж компанії, а віддасть перевагу повернутися на Батьківщину, зможуть це зробити. Зараз ще немає повної ясності, чи вціліли якісь документи при пожежі чи все було знищено. Розслідуванням причин пожежі та пошуком документів зараз на кораблі займається поліція. За моєю інформацією, на те, щоб встановити причини пожежі, їй буде потрібно кілька днів», - сказав російський дипломат.

Поліція почала розслідування причин смерті шістьох загиблих при пожежі членів екіпажу.

Нагадаємо, пожежа на судні «Тайган», яке ходило під прапором Камбоджі, сталася у ніч на 16 травня під час стоянки у порту Вакканай на північному японському острові Хоккайдо. Екіпаж складався із 23 осіб, із них четверо - громадяни України, решта -росіяни. «Тайган» вийшов із порту Корсаков на Сахаліні, 14 травня прибув до Японії з вантажем краба і мав відправитися у зворотний шлях 16 травня.

Пожежа вирувала близько 11 години, незважаючи на те, що до місця трагедії було направлено шість пожежних нарядів і два кораблі служби безпеки на морі. Поліція почала розслідування причин пожежі та смерті загиблих. Процес відправлення на Батьківщину членів екіпажу, яким не потрібна медична допомога, а також тіл загиблих ускладнюється тим, що всі документи екіпажу могли бути знищені пожежею.

У МЗС України повідомили, що під час пожежі на борту судна один із українців отримав незначні поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271