У 2012 році кількість виданих дозволів на початок будівництва нових об'єктів збільшилася вдвічі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявив голова відомства Геннадій Темник.

«Процедура щодо скорочення дозвільних робіт у будівельній сфері, яку уряд відпрацьовує на виконання доручення Президента, дає свої результати. Так, наприклад, кількість дозволів, які бралися на початок будівництва у 2010 складала близько 41 тис., у 2011 - близько 46 тис. У 2012 році цей показник склав 109 тис. Якщо в 2010-2011 роках індивідуальні забудовники будували близько 10 тис. будинків, то торік - близько 30 тис. будинків», - повідомив він.

За його словами, незважаючи на те, що за перший квартал 2012 року обсяг будівельних робіт становив 9,6 млрд грн., а за аналогічний період 2013 - 9,4 млрд грн, говорити про падіння рівня будівельних робіт не можна.

«Якщо врахувати, що в першому кварталі минулого року близько 2 млрд грн. становили обсяги будівництва, пов'язані з завершенням підготовки до Євро-2012 і вони вважаються ситуативними, то співвідношення 9,4 і 9,6 млрд вже становить 97%. Але, з урахуванням тих формул, що використовуються у статистиці, це співвідношення чомусь становить 82%», - підкреслив він, додавши, що будівельна галузь - це сфера, яка освоює інвестиції з інших галузей.

«Дуже важливо зараз по кожному напряму, кожному міністерству відпрацьовувати програму розвитку економіки, яка і буде стимулювати загальне оновлення та модернізацію. Це завдання, яке потім будівельники виконуватимуть у кожній галузі. Будуватимуть, модернізуватимуть. І тим самим у нас буде робота для будівельників і (умови - Ред.) для використання будівельних матеріалів і створення нових робочих місць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204