Прокуратура Києва розпочала комплексну перевірку дотримання прав ув'язнених Київського СІЗО щодо забезпечення матеріально-побутових та медико-санітарних умов їх утримання.
Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, доручення про проведення перевірки надано Головному управлінню Держсанепідслужби у Києві, Департаменту охорони здоров'я КМДА, Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві, Управлінню Державної пенітенціарної служби.

«За результатами перевірки повинні бути надані висновки щодо забезпечення ув'язнених та засуджених встановленою нормою площі в камері, відповідності умов їх утримання санітарно-гігієнічним нормам», - говориться в повідомленні.

Контролери перевірять також санітарний стан карцеру, медичної частини та інших приміщень слідчого ізолятора, стан надання ув'язненим кваліфікованої медичної допомоги, а також забезпечення їх щоденним харчуванням.

Крім цього, прокуратура перевірить законність використання бюджетних коштів та коштів спеціальних фондів, виділених на забезпечення належних умов утримання ув'язнених Київського СІЗО.

Як повідомляв ForUm, 24 квітня члени Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан («УДАР»), Ірина Луценко («Батьківщина») та Ганна Герман (Партія регіонів) разом з уповноваженим ВР з прав людини Валерією Лутковською відвідали Київський слідчий ізолятор №13 з метою перевірки стану дотримання прав і свобод людини і громадянина в цій установі.
Депутати не попереджали про намір відвідати пенітенціарну установу, тому мали можливість перевірити стан дотримання прав людини в автозаках, якими перевозять в'язнів, камери попереднього ув'язнення, камери збірних відділень і для утримання транзитно-пересильних, а також камери, де утримуються жінки з дітьми.

Пацкан заявив, що шокований умовами утримання в Лук'янівському СІЗО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238