За перший квартал 2013 року в Україні зареєстровано 463 нові суспільні організації, що більш ніж удвічі перевищує показники аналогічного періоду минулого року, повідомляє прес-служба Державної реєстраційної служби.

Найбільша кількість новостворених громадських організацій у Львівській, Запорізькій, Одеській, Харківській областях, в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі.

У держслужбі нагадали, що 1 січня 2013 р. набув чинності Закон України «Про громадські об'єднання», який спростив процедуру реєстрації та повідомлення про створення громадських об'єднань. Відповідно до закону уповноваженими органами з питань реєстрації є реєстраційні служби міських, районних, міжрайонних, районних у містах управлінь юстиції за місцезнаходженням громадських об'єднань.

«Те, що вже протягом першого кварталу кількість зареєстрованих громадських організацій збільшилася більш ніж удвічі, свідчить, що прийнятий закон дійсно був потрібен і працює ефективно», - зазначив глава Укрдержреєстру Дмитро Ворона.

Нагадаємо, за аналогічний період минулого року в Україні зареєстровано близько 200 громадських організацій

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

492