Глава Київміськадміністрації Олександр Попов попередив власників узаконених МАФів, що вони можуть бути демонтовані в разі недотримання договору з містом, зокрема, у частині дотримання санітарних норм і норм благоустрою.

«Сьогодні ми демонтуємо незаконні МАФи, власники яких не уклали договори з містом, не платять податків до міського бюджету. На ці кіоски надходить основна маса скарг киян щодо антисанітарії, продажу алкоголю і так далі. Завдяки жителям міста ми можемо оперативно виявляти такі МАФи і демонтувати їх. Але є також скарги і на власників законних кіосків. Деякі з них також розвели антисанітарію, не прибирають територію навколо кіосків», - зазначив голова КМДА.

«Звертаюся до підприємців, з якими місто уклало договори: наявність договору не означає індульгенцію на порушення. Якщо кияни продовжуватимуть скаржитися, ми будемо розривати договори з недобросовісними підприємцями», - сказав голова КМДА.

Нагадаємо, Олександр Попов зажадав навести лад у сфері МАФів. За словами Попова, місто рішуче має намір покінчити з нелегальними МАФами. Для цього міським службам потрібно буде демонтувати до кінця року близько шести тисяч кіосків, які працюють сьогодні нелегально - без дозволів і сплати внесків до бюджету міста.

З початку року у столиці демонтовано понад півтори тисячі МАФів. Зокрема, днями були демонтовані 10 МАФів поруч зі станцією метрополітену «Лук'янівська». Чотири з них перебували безпосередньо у радіусі 20 метрів від входу в метро і перекривали людям шлях до зупинок громадського транспорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197