Львівська міська рада прийняла рішення про оголошення 8-9 травня у місті Львові днями скорботи за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарних режимів.

За таке рішення сьогодні, 25 квітня, на сесії міськради проголосували 75 депутатів, повідомляє «УНІАН».

Як наголошується у тексті постанови, «керуючись резолюцією Генеральної Асамблеї ООН №A/RES/59/26 від 22 листопада 2004 року, ч.1 ст.2 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.5 Указу Президента України «Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті» від 28 січня 2010 року №75/2010, міська рада постановила оголосити 8-9 травня у місті Львові Днями скорботи за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарних режимів».

Також у тексті документа вказується: «щорічно 8-9 травня на всій території міста вивішувати Державний Прапор України з траурними стрічками, опускати Державний Прапор України на адміністративних будівлях місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування, не проводити розважальних заходів, вимикати святково-декоративну світлову ілюмінацію».

«Заяви політиканів-українофобів про святкування 9 травня і розгортання червоного прапора - символу комуністичного терору - ми розцінюємо як провокацію. Вимагаємо від виконавчих органів державної влади не допустити проведення комуністичного шабашу у Львові. Звертаємося до львів'ян з проханням провести ці дні в молитві за українцями, полеглими у Другій світовій війні, та жертвами тоталітарних режимів», - заявив голова постійної депутатської комісії з питань законності Львівської міської ради «свободівець» Любомир Мельничук.

Львівська міська рада сьогодні, 25 квітня, на сесійному засіданні також прийняла постанову «Про заборону використання окупаційної символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

462