Президент Росії Володимир Путін закликає Захід разом боротися з терористами, а не надавати їм різну підтримку.

Про це він сказав у ході спілкування з росіянами в ефірі центральних телеканалів і радіостанцій, коментуючи теракт в Бостоні.

«Мене завжди обурювало, коли наші західні партнери, та й ваші колеги із західних ЗМІ, наших терористів, які вчиняли звірячі, криваві, огидні теракти на території РФ, називали не інакше, як повстанці, і ніколи майже не називали їх терористами», - сказав Путін.

Він додав, що їм надавали допомогу, інформаційну, фінансову, політичну підтримку, «коли прямо, а коли побічно, але вона завжди супроводжувала їхню діяльність на території РФ». «А ми завжди говорили про те, що потрібно не деклараціями займатися з приводу того, що це спільна загроза, а ділом потрібно займатися і більш тісно співпрацювати один з одним», - сказав президент Росії і додав, що теракт у Бостоні став черговим підтвердженням.

Путін заявив, що Росія також є жертвою тероризму. «Я думаю, що пересічні громадяни США тут абсолютно ні при чому, вони не розуміють, що відбувається. Я хочу звернутися до наших громадян і до громадян США, і до всіх людей, які стежать за цими проблемами міжнародного характеру, і сказати наступне: Росія сама є жертвою міжнародного тероризму, однією із перших таких жертв», - заявив Путін.

Він підкреслив, що справа не у національності та віросповіданні тих, хто вчинив злочин, а в їхній екстремістській діяльності.

Крім того, у Путіна викликала обурення пропозицію визнати «бостонського терориста», який вижив, військовополоненим. «Зовсім збрендили? Який військовополонений? Там що, громадянська війна між Північчю і Півднем відновилася? Ну нісенітниця якась, несуть маячню», - сказав він, підкресливши, що молодший із терористів отримав громадянство США.

Путін також закликав США разом боротися з тероризмом. «Я просто закликаю, щоб ця трагедія підштовхнула нас один до одного у купіруванні спільних загроз, однією із найбільш важливих і небезпечних із яких є тероризм. Якщо ми дійсно будемо об'єднувати зусилля, ми не будемо пропускати такі удари і нести такі втрати», - сказав президент РФ.

Нагадаємо, 15 квітня у Бостоні на фінішній лінії марафону з інтервалом у 12 секунд прогриміли два вибухи. У результаті загинули три людини, понад 180 були поранені.

У ніч на 20 квітня у передмісті Бостона Вотертаун поліція затримала підозрюваного - 19-річного Джохара Царнаєва. Під час затримання він отримав кульові поранення у шию і в ногу і перебуває у лікарні. Старший брат - Тамерлан Царнаєв - 19 квітня помер у лікарні від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією.

За матеріалами «УНІАН», «Вести.ру»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

440