Приватна клініка «Healthy&Happy» не відмовляла у наданні медичної допомоги пораненому ножем чоловікові, вбивство якого сталося вчора у центрі Києва на вулиці Саксаганського, була тільки затримка у наданні такої допомоги.

Про це заявив сьогодні журналістам головний лікар клініки Борис Коган.

«Ми проводимо екстрене службове розслідування, по монітору вивчаємо дії кожного співробітника у зв'язку з тим, що трапилося», - сказав Коган.

Він зазначив, що вчора, під час цього випадку на вході у клініку перебувала тільки реєстратор, яка не має медичної освіти, повідомляє «УНІАН».

За словами Когана, вона розгубилася, не знала, як вчинити, хоча ці ситуації відпрацьовувалися раніше, вона намагалася зв'язатися зі своїм безпосереднім керівником. За словами головлікаря, через 3 хвилини у будівлю клініки прибув співробітник міліції, який роз'яснив ситуацію. І після цього одним із лікарів клініки було вжито заходів щодо надання медичної допомоги потерпілому, було підготовлено все необхідне медичне обладнання.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, що співробітниками клініки було відмовлено у наданні допомоги пораненому, з посиланням, що це приватна клініка, Коган зазначив: «Вона сказала цю фразу, але тут же шукала лікаря, який був із закривавленими руками й у рукавичках. Скинув рукавички, одягнув чисті рукавички і пішов з бинтами і з усіма матеріалами через рухомий транспорт. Відмови у наданні допомоги не було, була, може, затримка у часі. Це так. Ми це дивимося по моніторах. Але відмови ніякої не було».

Головний лікар зазначив, що не був свідком цього випадку. За його словами, розслідування має розібратися у ситуації. Крім того, він повідомив, що правоохоронні органи у рамках ведення розслідування вилучили відеоматеріали камер спостереження для вивчення.

Як повідомляв ForUm, 23 квітня близько 15:00 до міліції надійшло повідомлення від перехожого про те, що по вул.Саксаганського біля одного із будинків лежить чоловік у калюжі крові без ознак життя.

Лікарі швидкої допомоги констатували смерть людини.

У потерпілого були з собою документи, що засвідчують його особу, тому стало відомо, що це уродженець Київської області, 1978 року народження. Помер він на місці від отриманого ножового поранення в область серця. За словами очевидців, поранення стало результатом бійки між загиблим чоловіком і двома невстановленими особами.

Міністерство охорони здоров'я України створило комісію з розслідування причин ненадання медичної допомоги чоловікові, який помер від ножового поранення у центрі Києва, працівниками приватної клініки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182