У першому кварталі поточного року кількість заморожених проектів будівництва котеджних містечок, розташованих у Київській області, порівняно з аналогічним періодом минулого року зросло на 7 процентних пунктів - до 25%. Про це розповів «Капіталу» експерт ринку нерухомості Ярослав Цуканов.

Він також зазначив, що такими зараз є об'єкти, які перебувають на стадії проектування, а це близько 14% від загального числа містечок.

Один із керівників котеджних селищ вважає оцінки експертів досить оптимістичними: «Насправді роботи не ведуться на 70% майданчиків, але власники не хочуть визнавати, що проекти заморожені». Опитані «Капіталом» гравці ринку - п'ятеро керівників котеджних містечок і два аналітики консалтингових агентств - назвали кілька об'єктів у Київській області, де близько року зупинені будівельні роботи: Forest Park (Бориспільський р-н); «Ясногородська галявина» (Вишгородський р-н) ; «Золотий Каштан», «Німецька слобода» і «Місто Сонця» (все у Києво-Святошинському р-ні); «Хутір Дерев’янки» (Васильківський р-н); «Золота затока», ZaSpaGolf, Deka Apart і «Грінвіч-Хілл» (всі в Обухівському р-ні).

«Капітал» спробував зв'язатися з представниками цих містечок, але безрезультатно - зазначені телефони на сайтах не відповідали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391