Жителі Світлодарська отримуватимуть електроенергію за пільговим тарифом. Відповідне рішення прийняте 22 квітня 2013 року на засіданні Кабінету Міністрів, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Уряд визначив заходи щодо стабілізації ситуації у Світлодарську Донецької області, яка склалася внаслідок пожежі на Вуглегірській ТЕС.

Зокрема, Кабмін рекомендував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, встановити тарифи на електроенергію для населення, яке проживає у Світлодарську, у розмірі 21,54 копійки за одну кіловат-годину незалежно від обсягу споживання електроенергії на період до завершення заходів з відновлення централізованого теплопостачання.

Також визначені джерела для виплати заробітної плати промислово-виробничому персоналу Вуглегірської ТЕС на період ліквідації наслідків пожежі та аварійно-відновлювальних робіт.

Нагадаємо, 29 березня, о 15:15 у Світлодарську на Вуглегірській теплоелектростанції ДАЕК «Центренерго» на другому блоці сталося загоряння обладнання, яке перетирає вугілля на пил. Надалі вогонь поширився на покрівлю будинку на площі орієнтовно 1500 кв.м.

Згідно із заявою Донецької ОДА, для теплопостачання Світлодарська побудують нову котельню. Теплопостачання у місті обіцяють відновити до нового опалювального сезону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181