Вода, що витекла з мулового поля №3 Бортницької станції аерації, є безпечною. Про це повідомляє прес-служба КМДА, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ,про те, що через розлив води відбулося значне забруднення прилеглої території.

«Одразу після виявлення розмиву дамби мулового поля лабораторії Держслужби з надзвичайних ситуацій і «Київводоканалу» провели експрес-аналіз води, що вилилася за межі приймального резервуара. Дані підтвердили, що через розмиту дамбу текла звичайна тала вода», - цитує КМДА повідомлення ПАТ «АК «Київводоканал».

Для більш детального і розширеного дослідження в широкому спектрі хімічних і біологічних елементів 11 квітня Центральна лабораторія «Київводоканалу» відібрала додатково проби не тільки води, але і відстояного мулу, законсервованого на полі №3.

Попередні результати розширеного аналізу проб води будуть готові у вівторок, 16 квітня, а показники мулу - 19 квітня.

Також у «Київводоканалі» нагадали, що мулові поля №3 не використовуються для накопичення мулу протягом 10 років.

«Тобто відпрацьований після очищення стоків Києва осад осів глибоко на дні забетонованого мулового поля», - підкреслили в КМДА.

Як повідомляв ForUm, 10 квітня близько 19.00 на муловому полі №3 Бортницької станції аерації, яка не експлуатується, стався прорив дамби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257