Ситуація з проривом греблі була непередбачуваною. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу заявив голова КМДА Олександр Попов.

«Вона дійсно була непередбачувана, тому що все-таки досвід експлуатації цих дамб свідчить про те, що ніколи не було ніяких загроз на цих територіях», - зазначив він.

За словами голови КМДА, ситуацію посилила велика кількість талої води на мулових полях. «Прибрати цей сніг було нереально, це величезна площа, сотні тисяч тонн снігу», - заявив Попов.

При цьому він повідомив, що інцидент на БСА не завдав суттєвих збитків міській казні. «У принципі (збитків. - Ред.) немає. Співробітники ДержНС працювали, виконуючи свої обов'язки. «Київавтодор», який також був підключений, це наше підприємство, що також пішло назустріч. «Київводоканал» - вони зобов'язані це робити», - заявив Попов.

Голова КМДА зазначив, що в майбутньому район прориву дамби необхідно буде більш ретельно контролювати, особливо у період паводку.

На думку Попова, питання повної реконструкції БСА, у тому числі мулових полів, давно назріло.

«У цьому році у нас уже буде проектна документація, яка дозволить, якщо не до кінця цього року, то на початок наступного через тендерні процедури визначити партнера, який нам буде допомагати цю програму реалізовувати. Я думаю, вона буде тривати два-три роки», - припустив він.

Голова КМДА зазначив, що у рамках програми реконструкції буде передбачено будівництво мулопереробного заводу.

«Будівництво заводу, якщо ми в цьому році почнемо (а це реально), завершиться в 2015 році», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 квітня близько 19:00 в Бориспільському районі Київської області на муловому полі №3 Бортницької станції аерації стався прорив дамби.

За даними КМДА, прорив тіла дамби склав у діаметрі близько 1 м, розлив води стався на 1,9 га прилеглої території.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повністю ліквідувала прорив дамби на Бортницькій станції аерації і вживає запобіжних заходів, щоб аварія не повторилася.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189