В Україні потрібно розширити можливості для муніципальних позик. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, член Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Анатолій Амелін заявив на прес-конференції.

За його словами, сьогодні місцеві позики можуть випускатися тільки містами з населенням від 300 тис. чол. «При цьому найчастіше області як адміністративний суб'єкт володіють більшим бюджетом, але не можуть залучати фінансування. А хотіли б: муніципальні позики дозволяють покривати касові розриви, залучати кошти на інфраструктурні проекти зі зворотним фінансуванням (тобто окуповуватимуться) », - акцентував чиновник.

Більше того, додав він, в деяких областях є досить великі райони, які за ефективністю залучення позикових коштів можуть дати фору іншим великим містам, що вписується у діючий ліміт. «НКЦПФР пропонує зняти обмеження щодо кількості населення і розширити перелік можливих позичальників до всіх органів місцевого самоврядування», - уточнив економіст.

Амелін зазначив, що критерієм доцільності конкретних позик стане інтерес інвесторів, тобто суто ринковий фактор. «При цьому регіони зможуть конкурувати між собою за інвестора», - резюмував фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284