Сенат США 10 квітня затвердив на посаду міністра внутрішніх справ кандидатуру Саллі Джуелл, президента і гендиректора корпорації Recreational Equipment Inc, яка займається продажем спортивних товарів. Про це повідомляє The Washington Post.

Кандидатуру Джуелл схвалили 87 сенаторів. Проти неї проголосували 11 осіб (всі вони, як зазначає видання, належали до республіканської фракції Сенату).

Президент США Барак Обама запропонував кандидатуру Селлі Джуелл на посаду міністра внутрішніх справ на початку лютого 2013 року. У Джуелл, як зазначали ЗМІ, є необхідний досвід роботи у сфері видобутку корисних копалин і збереження природних ресурсів.

Саллі Джуелл почала свою кар'єру наприкінці 1970-х, працюючи інженером у нафтовій корпорації Mobil Oil. Потім вона тривалий час працювала у банківській сфері. У 1996 році вона ввійшла до ради директорів компанії REI, яка займається продажем товарів для активного відпочинку і спорту. У 2005 році вона стала главою компанії.

Крім того, Джуелл працювала в Асоціації у справах національних парків і збереження природних ресурсів США, яка займається захистом охоронюваних земель, пише «Lenta.ru».

У США, на відміну від інших країн, міністерство внутрішніх справ займається управлінням землями, які перебувають у федеральній власності. В обов'язки глави відомства входить нагляд над природними ресурсами, геологорозвідкою, видобутком корисних копалин і рекреаційними територіями.

На посту міністра внутрішніх справ Саллі Джуелл змінила Кена Салазара, який очолював міністерство з 2009 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255