Росспоживнагляд знімає контроль кожної партії українських сирів при їхньому ввезенні у Російську Федерацію, повідомляє прес-служба відомства.

«У 2012 році і минулий період 2013 року в лабораторії ФБУЗ «Центр гігієни і епідеміології в місті Москві» досліджено понад 1260 зразків від різних партій сирів виробництва ТОВ «Гадячсир», ПП «Рось» Філія Охтирський сиркомбінат», ПП КФ «Прометей філія «Менський сир», ПАТ «Дубнамолоко», ПрАТ «Пирятинський сирзавод» (Україна)», - йдеться у повідомленні.

За результатами лабораторних досліджень встановлено відповідність продукції вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію».

«Контроль якості реалізованих сирів виробництва України Росспоживнаглядом буде продовжений у рамках контрольно-наглядових заходів за зазначеною продукцією, відібраних з обороту», - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, 4 вересня 2012 року Росспоживнагляд дозволив п'яти українським лабораторіям проводити дослідження молочної продукції для експорту у Російську Федерацію.

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини не має претензій до якості українських сирів, які поставляються на ринок Російської Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242