На ранок вівторка, 9 квітня, на всіх річках Львівської області відзначається спад рівнів води (за винятком ріки Солокії у м.Червоноград, де спостерігається стабілізація на рівні 522 см), повідомили у прес-службі ДержНС у Львівській області.

Як наголошується у повідомленні, завдяки виконаним у попередні роки інженерним заходам (будівництво дамб), вжитим превентивним і оперативним заходам, істотної шкоди об'єктам інфраструктури та населенню області паводкові води не завдали.

«На даний час на обліку підтоплення паводковими водами 6 житлових будинків (у селі Межиріччя Сокальського району) та 100 присадибних ділянок у трьох населених пунктах Сокальського району (село Межиріччя - 70 ділянок, село Волсвін - 6 ділянок, село Добрячин - 9 ділянок, місто Великі Мости - 15 ділянок)», - інформує департамент з питань цивільного захисту.

Прогноз погоди, наданий Львівським регіональним центром з гідрометеорології, свідчить, що на території області у найближчі 4 доби буде прохолодна погода: вночі мороз і невисокі плюсові температури в денний час, без істотних опадів, що сприятиме спаду рівнів води на річках та проходженню паводку.

Як раніше повідомляв ForUm, під Черніговом тала вода прорвала греблю.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що в результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188