З початком роботи сайту Контактного центру, сторіночок міських служб, підрозділів КМДА та відповідальних чиновників в соціальних мережах, кияни активно підключилися до сприяння міській владі у ліквідації наслідків снігопаду. Крім того, вже 24 березня відкрився сайт Help Kyiv як постійно діючий проект самоорганізації киян під час усіх криз взагалі. В даний час найактуальнішою проблемою у зв'язку з загрозами підтоплення є очищення зливостоків у різних районах Києва.

За інформацією міського оперативного штабу з надзвичайних ситуацій, завдяки зверненням громадян були своєчасно ліквідовані підтоплення у Дарницькому та Святошинському районі, розчищені зливостоки на Подолі та у Шевченківському районі на пр.Богдана Хмельницького. Одночасно тією ж роботою займаються волонтери: за даними прес-служби КМДА, тільки 31 березня на вул.Якубовського вони очистили 24 зливоприймальника. Відповідний заклик поширений і на Help Kyiv. «Прогулявся, годину помахав лопатою. Прочистив доріжку від пішохідного переходу до зупинки так, щоб могла стікати вода. Одна година. Метрів з 30-40 каші, яка розтала. Люди, дійте», - пише в коментарях Дмитро Малюта.

По-своєму на цей заклик відгукнулася компанія ЕСТА Холдинг, що входить до групи СКМ Ріната Ахметова. За домовленістю з дорожньо-експлуатаційним управлінням Подільського району з четверга по вівторок з Андріївського узвозу було вивезено близько тисячі тонн снігу. На ці роботи ЕСТА, відгукнувшись на прохання жителів Андріївського узвозу, виділила близько 60 тисяч гривень, забезпечили роботу трьох самоскидів, навантажувача та дванадцяти робочих. Передбачається, що це не тільки зробить спуск доступним для проїзду, але й убезпечить від величезної маси стікаючої води Контрактову площу та Поділ.

Як відомо, Управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та охорони природного середовища склало перелік проблемних місць можливого підтоплення паводковими водами на території Києва. Як заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, столиця «серйозно готується до паводку». Разом з тим глава уряду визнав, що під час снігопадів суттєвою недоробкою влади була відсутність належним чином організованого інформування населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134