Прокуратура АР Крим повідомила колишньому меру Ялти Олексію Боярчуку про підозру у зловживанні службовим становищем і перевищенні повноважень при вирішенні питань про надання територій у Великій Ялті.

Як повідомляє прес-служба прокуратури наглядового відомства, чиновнику інкримінується здійснення дій щодо незаконного надання обслуговуючому кооперативу земельної ділянки площею 3 га вартістю 10 млн грн, а також підприємцю територій під торгові павільйони на набережній міста.

Дані про кримінальні правопорушення, які кваліфіковані за ч.1 ст.364, ч.3 ст.365 КК України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За поданням прокуратури АР Крим, судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 92 тис. грн.

Слідство триває.

Нагадаємо, прокуратурою АР Крим складено протокол про корупцію стосовно колишнього Ялтинського міського голови. З'ясовано, що голова в обхід встановленого законом порядку, поза конкурсом та без укладення договору, а значить, компенсації за використання територій під торгові павільйони, дозволив підприємцю торгувати на набережній курортного міста влітку і в т.зв. оксамитовий сезон.

Боярчук, який керував Ялтою останні два роки, 14 грудня 2012 року склав із себе повноваження мера, написавши заяву про відставку. Верховна Рада України призначила вибори в Ялті на 2 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194