Наступного тижня Київська міська державна адміністрація почне проектування нових мереж каналізаційних дюкерів. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, під час виїзного засідання заявив голова КМДА Олександр Попов.

Він уточнив, що сім мереж дюкерів, прокладених через Дніпро, експлуатуються ще з 1966 року.

«Добре, що вони так довго експлуатуються, але однозначно потрібно вирішувати питання про будівництво нових. Торік я видав розпорядження, згідно з яким ми починаємо проектування нових мереж дюкерів», - сказав Попов.

За словами голови КМДА, за існуючі дюкери поки немає причин хвилюватися, всі вони працюють в проектному режимі, проте нові мають бути запасним варіантом.

У той же час Попов не виключив, що через тривалий термін експлуатації можливе вимивання з-під дюкерів, що може призвести до аварії.

«Торік ми провели тендер і в цьому нам необхідно забезпечити фінансування близько 10 млн грн. Я зроблю все, щоб найближчим часом ми половину цих коштів знайшли. Вже наступного тижня відбудеться зустріч з проектувальниками», - зазначив він.

На балансі Бортницької станції аерації перебуває 7 дюкерних переходів через Дніпро. Їхнє призначення - пропуск стічних вод з правобережної частини Києва на лівий берег. Сталеві трубопроводи прокладені на дні річки і засипані зверху шаром щебеню товщиною 1-1,5 м.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142