У Києві на сьогоднішній день близько 240 будівель знаходяться на територіях, яким загрожує підтоплення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовий.

«Зрозуміло, це з дачними угіддями, прибудовами в приватному секторі .. Ми знаємо поадресно ці будівлі (яким загрожує підтоплення - Ред.). Поіменно у нас переписані їхні мешканці. У нас є план евакуації, куди їх забрати», - сказав чиновник.

За його словами, на випадок підтоплення столичне управління ДАІ розробило схему перенаправлення автомобілів з 33 вулиць, які знаходяться в низині, на більш безпечні дороги.

Також чиновник розповів, що щоб уникнути надзвичайних ситуацій, у Києві продовжується прибирання снігу.

«Сьогодні над прибиранням снігу в Києві працює 600 одиниць техніки. Процес очищення доріг майже закінчується... Тому кияни мають бути спокійні, ситуація контролюється» - сказав Садовий.

Нагадаємо, у минулі вихідні в Києві була оголошена надзвичайна ситуація через аномальний снігопад.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173