Значні перепади температури в найближчі дні не дозволять снігу в Києві швидко розтанути. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергій Садовий.

«Вночі будуть заморозки, отже, вода потраплятиме в зливостоки тільки вдень, і наступної ночі знову замерзатиме. Це дасть нам можливість більш продуктивно боротися з цією стихією», - заявив він.

Разом з тим Садовий зазначив, що столична влада таки повинна бути готова до можливих підтоплень у місті.

За його словами, при КМДА створено спеціальний оперативний штаб, який працює цілодобово, і в разі виникнення надзвичайних ситуацій він оперативно вживатиме заходів.

Крім того, чиновник повідомив, що сьогодні в місті триває робота з очищення зливостоків. «На сьогоднішній ранок зливостоки, за інформацією районних адміністрацій, очищені на 70%. Я дав вказівку, щоб до вечора стоки були очищені на 100%», - заявив він.

Також Садовий повідомив, що дав завдання балансоутримувачам підземних переходів у разі підтоплень включатися в процес закупівлі помп та насосів.

Як раніше повідомляв ForUm, виробничі потужності компанії «Київводоканал» готові до роботи в умовах ймовірних весняних паводків.

У Києві на базі комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій створено штаб, який займатиметься попередженням повені та ліквідацією її наслідків.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142