Завтра до кінця дня на сайті Київської міської державної адміністрації буде розміщена карта з місцями можливих підтоплень. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергій Садовий.

«Схему плану ми зараз аналізуємо, і зробимо це до вечора, і вивішуємо завтра на офіційній сторінці», - пообіцяв Садовій.

Він запевнив, що у міської влади є план дій на випадок виникнення підтоплень в тому чи іншому місці. «Ми його зараз коректуємо. Ми аналізуємо той приток води, який на сьогоднішній день може бути», - зазначив керівник департаменту. Він допускає, що локальні проблеми з підтопленням можуть бути, зокрема, в Голосіївському та Святошинському районах.

«Якщо брати територію Русанівських садів, з аналізу підйому води, можливо, ми будемо людей переміщати в інші місця», - додав Садовий.

Він зазначив, що карта можливих підтоплень складена з урахуванням проблемних місць, де виникали підтоплення в минулі роки. «Ми знаємо ці місця, відповідно, ми будемо працювати з людьми, визначаємо, куди їх можна переселити, якщо буде необхідність», - прокоментував Садовий ті заходи реагування, які розробляє міська влада, повідомляє «УНІАН».

За його словами, зараз готується спецтехніка для відкачування води, а в районах формуються оперативні бригади швидкого реагування, які будуть чергувати цілодобово.

Разом з тим Садовий зазначив, що навряд чи під час найближчого потепління доведеться когось евакуювати через підтоплення. За його словами, вже є акти про готовність каналізаційних стоків до роботи, і ведеться перевірка стану зливових систем. Він також підкреслив, що все залежатиме від того, які в подальшому будуть температури.

На запитання журналістів, який обсяг води в цьому році очікується в Києві навесні, Садовий відповів: «Обсяг води торік був значно меншим. Цього року ми очікуємо збільшень, ну, може, вдвічі точно».

Представник київської влади пообіцяв, що киян будуть інформувати про ситуацію з таненням снігів: «Повірте мені, у нас не буде такого більше, що люди не розуміють, що відбувається. Весь аналіз, вся інформація буде видана повністю. І ми будемо працювати».

Як раніше повідомляв ForUm, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявляє, що в результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484