Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко відмовився від обстеження лікарем з клініки «Оберіг», повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Керівництво пенітенціарної служби в Чернігівській області провело переговори з лікарями клініки «Оберіг» щодо можливості залучення фахівців цієї клініки до обстеження Луценка», - йдеться в повідомленні.

За результатами переговорів лікарі клініки попередньо дали згоду на участь у рекомендованому пацієнтові обстеженні, проте попросили передати їм від засудженого інформовану згоду на проведення цього медичного обстеження.

Обстеження повинно було відбутися за участю лікарів «Оберіг» на базі Чернігівської обласної лікарні.

«Проте Луценко надати відповідну згоду відмовився. У зв'язку з цим, за словами лікаря клініки «Оберіг», у нього відсутні підстави для виїзду в Чернігів», - йдеться в повідомленні.

Причини відмови засудженого бути обстеженим його ж лікуючим лікарем невідомі.

Незважаючи на це, сьогодні члени медичної комісії, яка була створена для спостереження за станом здоров'я засудженого, у складі професорів Київської і Чернігівської лікарні, знову прибудуть до Луценка.

У разі його згоди на проведення рекомендованих обстежень лікарі готові передати результати цих обстежень в лікарню «Оберіг» для визначення подальшої тактики лікування.

Як раніше повідомляв ForUm, 23 січня екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка прооперували в столичній клініці «Оберіг».

Луценко неодноразово відмовлявся від виконання рекомендацій лікарів київської клініки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215