Глава уряду Польщі Дональд Туск вважає реальною організацію і проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року разом зі Словаччиною.

Як повідомляє польське інформаційне агентство РАР, про це він сказав сьогодні у словацькому місті Попрад, де бере участь у міжурядових польсько-словацьких консультаціях.

«У нас є дійсно реальний шанс. Ця спроба також, завдяки тому, що ми разом, є реальною. Це не тільки мрія, а конкретний план», - сказав Туск.

Він висловив упевненість, що Польща і Словаччина в разі виграшу конкурсу на організацію Олімпіади отримають вигоду так само, як інші, попередні організатори, повідомляє «УНІАН».

Міністр спорту Польщі Йоанна Муха, слова якої наводить сайт міністерства, зазначила, що проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року підтвердило, що такий захід є економічно вигідним для країни. «Я впевнена, що наша спільна кандидатура має великий шанс, щоб отримати підтримку Міжнародного олімпійського комітету», - сказала міністр.

Прес-секретар Міністерства спорту Польщі Катажина Коханяк повідомила, що українська сторона офіційно не зверталася до польської з ідеєю разом подавати заявку на організацію зимової Олімпіади 2022 року.

За її словами, вона не чула про переговори щодо подачі заявки трьома державами: Польщею, Словаччиною та Україною.

Нагадаємо, в кінці лютого Президент України Віктор Янукович заявив, що українська влада розглядає можливість спільного проведення зимової Олімпіади 2022 року разом з Польщею та Словаччиною, зауваживши, що обговорював таку можливість з президентами цих країн під час візиту в польську Віслу 20-21 лютого.

Проведення зимової Олімпіади є одним з національних проектів України, який Кабінет Міністрів затвердив у вересні 2012 року.

Заявки на проведення цього заходу будуть прийматися у 2014 році.

Польща, яка, як і Словаччина, входить в Євросоюз, влітку 2012 року спільно з Україною проводила Євро-2012.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239