Сьогодні міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк взяв участь в офіційній зустрічі Президента України Віктора Януковича і президента Латвійської Республіки Андріса Берзіньша. Після переговорів президентів відбулася зустріч Миколи Присяжнюка з міністром землеробства Латвійської Республіки пані Лаймдоте Страуюме.

У ході зустрічі міністри відзначили конструктивний характер українсько-латвійського співробітництва в сфері агропромислового комплексу та підписали Протокол про наміри між аграрними міністерствами України та Латвії. Це дасть новий імпульс у розвитку двостороннього співробітництва, в першу чергу, з питань ветеринарії та лабораторної діагностики, безпеки продовольства, а також сертифікації продовольства.

Також у ході зустрічі Присяжнюк підтвердив готовність України до розширення співпраці у сфері земельних відносин та рибного господарства, повідомляють «Версії».

Українська сторона також зацікавлена ​​у збільшенні присутності діючих компаній та створенні нових спільних підприємств з виробництва сільськогосподарської продукції як на території України, так і на території Латвії.

Сторони висловили зацікавленість у подальшому нарощуванні обсягів взаємної торгівлі сільськогосподарською і продовольчою продукцією. Так, у 2012 товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та Латвією склав 61,9 мільйона доларів США, що на 10% більше в порівнянні з 2011 роком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235