Прокуратура Печерського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом руйнування забудовником частини пам'ятки архітектури національного значення «Земляні укріплення цитаделі з бастіонами Київської фортеці».

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, справу порушено за ч.3 ст.298 КК України - незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини.

Забудовник отримав дозвіл на влаштування підпірних стін з подальшим благоустроєм земельної ділянки по вул. Радіальній, 5, у Печерському районі.

Як з'ясувалося, земельну ділянку, передана під забудову, розташована у центральному історичному ареалі міста Києва в безпосередній близькості від території люнета Андріївського бастіону цитаделі Київської фортеці, яка є об'єктом культурної спадщини національного значення.

Перевіркою встановлено, що забудовник при виконанні будівельних робіт частково зруйнував пам'ятник архітектури і зніс частину земляного укріплення Київської фортеці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Печерському райуправлінню міліції.

Крім цього, на вимогу прокуратури району столична Інспекція архбудконтролю зупинила проведення будівельних робіт і внесла припис забудовнику про усунення порушень містобудівного законодавства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285