Європейська інтеграція України є насамперед глибокою модернізацією всіх сфер життєдіяльності нашої держави. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на спільній прес-конференції з президентом Латвії Андрісом Берзіньшем за підсумками двосторонніх переговорів, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Я хотів би підкреслити, що питання європейської інтеграції для України - це питання модернізації нашої країни, яка стосується всіх напрямів життя. Це перехід нашої країни до європейських стандартів як технічних, так і правових, демократичних стандартів», - заявив він.

Янукович висловив упевненість, що європейська інтеграція сприятиме розвитку торговельно-економічної співпраці з ЄС. «З підписанням угоди про створення зони вільної торгівлі наші торгові відносини, я впевнений, будуть більш активними, будуть зняті ті обмеження, які сьогодні існують на українські товари в європейських країнах», - зазначив Президент.

За його словами, Україна пов'язує процес європейської інтеграції «з поліпшенням економіки України, розвитком нашої країни, наближенням до європейських стандартів». «Це наше, перш за все, домашнє завдання, і ми впевнено йдемо цим шляхом», - підкреслив Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199