На сьогодні вітчизняні аграрії продовжують динамічно поставляти кукурудзу на зовнішні ринки. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«На сьогодні Україна впевнено входить до п'ятірки провідних світових експортерів кукурудзи. І частка поставок вітчизняної кукурудзи у світовому експорті становить майже 14,5%. Це досить високий показник, але ми розуміємо - Україна ще має значний потенціал щодо нарощування експорту цієї культури в наступні роки. Крім того, ми вже маємо ті ємності зберігання та технології обробки кукурудзи, які дають нам можливість експортувати її протягом усього року», - зазначив Присяжнюк.

Міністр поінформував, що станом на 11 березня вітчизняні сільгоспвиробники експортували 10 мільйонів тонн кукурудзи, що на 1,8 мільйона тонн більше, ніж за аналогічний період 2011/2012 маркетингового року. А в лютому її поставлено на зовнішні ринки 1,4 мільйона тонн.

«На сьогодні вже розроблена структура посівних площ. І ми можемо з упевненістю говорити, що кукурудза вже стає основною вітчизняною експортною культурою. Це та культура, яка дає високі врожаї, а також ефективна у вирощуванні. Ми бачимо, що вал виробництва кукурудзи в Україні поступово зростає. І в цьому році ми плануємо збільшити посіви цієї культури», - додав Присяжнюк.

Глава відомства також нагадав, що у 2012 році українські аграрії зібрали 21 мільйон тонн кукурудзи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171