Повідомлення про мінування супермаркету у Печерському районі Києва виявилося неправдивим, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю столичного Управління МВС.

Згідно з повідомленням, сьогодні близько 09:30 у міліцію надійшов дзвінок від одного зі співробітників мережі супермаркетів «Велика Кишеня». Він повідомив, що йому зателефонував невідомий і сказав, що у магазині на площі Печерській, 1, закладено вибухівку.

Для безпеки громадян правоохоронці провели евакуацію відвідувачів і співробітників торгового центру.

«Під час огляду приміщення супермаркету та прилеглої території ніяких підозрілих та вибухонебезпечних предметів не виявлено», - зазначили у міліції. Зараз робота магазину відновлена.

Інформація за фактом помилкового повідомлення про мінування супермаркету зареєстрована у Печерському райуправлінні столичної міліції. Проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення і затримання «мінера».

Згідно з чинним законодавством, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності (ст.259 КК України) тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді арешту, обмеження волі або позбавлення волі на строк до 8 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145