Кабінет Міністрів України готує два законопроекти з реформування автодорожнього господарства. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу в Кабміні заявив міністр інфраструктури України Володимир Козак.

«Потрібно реформувати автодорожнє господарство. Ми працюємо над цим. Зараз готуються два законопроекти, які дадуть можливість залучати інвестиції та жорстко контролювати якість доріг», - розповів міністр.

За його словами, один із законопроектів перерозподілить функції з будівництва доріг. «Стратегію будівництва визначить Міністерство, проектування та виконання робіт проведе «Укравтодор», а оцінювати їхню якість буде «Укртрансінспекція». Ці законопроекти в цьому році ми повинні прийняти, щоб у наступному вже працювати за новим законодавством», - зазначив Козак.

Також, за інформацією міністра, розглядаються питання концесії і державно-приватного партнерства з будівництва українських автомагістралей. «Вчора була зустріч з Європейським інвестиційним банком, який підтвердив свою участь у фінансуванні будівництва нових автошляхів. Будуватиметься дорога Лубни - Полтава (67 км), під'їзди до Києва (148 км) від трас Київ-Чоп, Київ-Ковель, Київ-Одеса, Київ-Чернігів. Також продовжиться будівництво мосту через Дніпро в Запоріжжі, друга черга мостів у Дніпропетровську і четверта черга в Донецьку», - підсумував Козак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259