Депутати Київради узгодили нові правила розміщення тимчасових споруд у столиці.

За відповідний проект рішення проголосував 61 депутат із 88, зареєстрованих у залі.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, який представляв документ на засіданні, наполягав на необхідності ухвалення рішення.

За його словами, ухвалення цього документа дасть можливість отримати кошти у бюджет міста за рахунок сплати підприємцями пайової участі на розвиток міської інфраструктури, і частина цих коштів буде спрямована на розробку комплексної схеми розміщення МАФів, яку не можуть затвердити вже кілька років, а також забезпечити фінансування робіт з демонтажу незаконно встановлених кіосків.

Голубченко зазначив, що пропонується затвердити схему розташування тимчасових споруд до 1 грудня 2013 року, після чого почати її реалізацію, і таким чином вже розібратися з проблемою МАФів у столиці.

Голубченко звернув увагу, що проект рішення розроблений спільно з підприємцями. Він також зазначив, що документ встановлює розміри тимчасових споруд та можливість їхнього розташування, передає «УНІАН».

Згідно з рішенням, власники тимчасових споруд, які здійснюють підприємницьку діяльність, повинні до 1 травня поточного року подати у міський дозвільний центр документи про функціональне призначення кіосків, а також оформити документи про сплату пайової участі за 2013 рік.

Крім того, депутати сьогодні домовилися створити робочу групу у складі представників різних фракцій для того, щоб доопрацювати поданий КМДА перелік МАФів, щоб врахувати думку киян, які не погоджуються з розміщенням тієї чи іншої тимчасової споруди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311