Працівники правоохоронних органів Запорізької області затримали директора одного із державних підприємств, підвідомчих Міністерству аграрної політики та продовольства України, при отриманні 20 тис. дол хабара, повідомили у прес-службі МВС в області.

Так, фізична особа-підприємець, маючи у приватній власності автозаправну станцію, розташовану у Бердянську, звернувся до згаданого чиновника з проханням вирішити питання про приватизацію ділянки, на якій розташована АЗС.

Чиновник повідомив підприємцеві про необхідність передати йому 20 тис. дол за внесення завідомо неправдивих даних у матеріали інвентаризації землі, що перебуває у відомстві зазначеного підприємства, з метою подальшого відчуження земельної ділянки на користь підприємця.

Під час отримання грошей чиновник був затриманий, йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241