З початку 2012-2013 маркетингового року Вітчизняні аграрії вже поставили на зовнішні ринки майже 17,6 мільйона тонн зернових, що на 4,7 мільйона тонн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«З початку 2013 року вітчизняні аграрії вже поставили на зовнішні ринки майже 3,3 мільйона тонн зерна. І сьогодні кукурудза продовжує лідирувати серед вітчизняних експортних культур - її в цьому році продали за кордон 2,7 мільйона тонн. Всього з початку поточного маркетингового року Україна вже експортувала понад 17,5 мільйона тонн зернових, що на 4,7 мільйона тонн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року», - зазначили Присяжнюк.

Міністр поінформував, що з початку 2012/2013 МР вітчизняні аграрії поставили на зовнішні ринки 9 млн тонн кукурудзи, 6,1 млн тонн пшениці, 2 млн тонн ячменю. «Разом з тим, працюємо над розширенням можливих ринків у Європі й Азії. Адже зараз готується низка інвестиційних проектів в аграрному секторі, який продовжує залишатися одним з найбільш інвестиційно-привабливих. Наприклад, у найближчі два роки планується впровадити масштабні інвестиційні проекти в області сільгоспмашинобудування та систем зрошення, що, в свою чергу, допоможе нарощувати валовий збір зернових», - повідомив Присяжнюк.

Слід також нагадати, що у 2012 році найбільше зернових імпортував Євросоюз - 7,7 мільйона тонн зерна на суму 1,9 мільярда доларів. Крім того, торік серед основних імпортерів вітчизняного зерна не були Єгипет - 5,5 мільйона тонн, і Саудівська Аравія - 1,9 мільйона тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239