У діях міліції не було порушень під час конфлікту біля Гостинного двору в Києві 18 лютого. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам після розширеного засідання Кабінету Міністрів заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Він повідомив, що було проведено службову перевірку, і вона показала, що в діях керівництва спецпідрозділу «Беркут» порушень не було, тому відсторонені раніше від виконання своїх обов'язків керівники знову можуть працювати в звичайному режимі.

«Вчора я підписав висновок службового розслідування. Його матеріали ми направили в Генеральну прокуратуру, а люди, які тимчасово були усунені від виконання своїх обов'язків, приступили до їх виконання», - пояснив він.

Захарченко також зазначив, що на зустрічі з народними депутатами від ВО «Свобода» він закликав парламентаріїв уникати «самоуправних рішень» на вулиці. «Демократія і свобода не мають нічого спільного з бійками, які влаштовують певні політсили. Я їм сказав, що якщо ви бачите порушення - треба вирішувати все за законом: йти в суд, звертатися до правоохоронців. Якщо правоохоронці не відреагують, то тільки тоді з'являються підстави йти на вулицю», - підкреслив він.

Також міністр повідомив, що раніше на зустрічі з депутатами ним був представлений керівник київської міліції, і парламентарів попросили в разі конфліктних ситуацій телефонувати йому особисто. «Проте ніхто не звернувся, а взяли 35 осіб, потім наділи на них маски, взяли з собою арматуру і ломи, і пішли трощити ту будівлю, яка, на їхню думку, є історичною спадщиною і ремонтується незаконно», - сказав він і додав, що міліція під час конфлікту тільки зупинила бійку.

Як раніше повідомляв ForUm, 20 вересня 2012 р. Київрада передала «Укрреставрації» земельну ділянку 1,02 га під будівлею Гостинного двору на Подолі для його реконструкції під торгово-офісний центр з паркінгом.

Нагадаємо, міліція затримала за порушення громадського порядку близько 30 учасників конфлікту біля Гостинного двору.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227