Президент України Віктор Янукович доручив міністру освіти і науки, молоді та спорту Дмитру Табачнику і голові Держслужби молоді та спорту України Равілю Сафіулліну зайнятися відновленням Міністерства спорту.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, Глава держави заявив у заключному слові під час розширеного засідання Кабміну.

Янукович підкреслив, що досвід показав необхідність існування такого міністерства.

«Виправте свою помилку», - сказав він, звертаючись до Табачника і Сафіулліна.

Президент підкреслив, що заняття фізкультурою і спортом в Україні важливі і в розрізі серйозної проблеми незадовільного стану здоров'я школярів.

«Це стосується приблизно двох третин підлітків. Профілактика, в тому числі і через заняття спортом, грає важливу роль», - зазначив він.

Янукович також закликав припинити знищувати спортивні майданчики.

«Більшість з них зараз знаходяться у занедбаному стані. Таким чином, нам необхідно протягом двох років модернізувати майданчики в більш ніж 28 тисячах шкіл та садочків. Хто з нас не грав на цих майданчиках? Куди вони зараз поділися? Що, дітей не стало? Чи діти не такі? Терміново відновити! Я звертаюся до губернаторів, залучайте до цієї роботи активістів. Ви знаєте, як це зробити», - заявив Президент.

Як повідомляв ForUm, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що відновлення Міністерства у справах молоді і спорту в Україні необхідно для додання більш високого статусу низки спортивних подій.

Під час спілкування з громадянами в рамках телепроекту «Діалог з країною» Президент України Віктор Янукович заявив, що вирішив відокремити Міністерство молоді та спорту від Міністерства освіти.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246