Комунальний перевізник - КП «Київпастранс», який контролює майже третину столичних маршруток, ціни на проїзд піднімати не буде.

Як заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, подорожчання вдається уникнути завдяки виплаті дотацій із місцевого бюджету за безкоштовне перевезення пільговиків, повідомляє прес-служба КМДА.

«Приватні ж перевізники таку допомогу не отримують, тому, щоб не працювати собі у збиток, вони змушені були підняти ціни на проїзд на деяких маршрутах, - пояснив перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Іван Шпильовий. - Так, зокрема, на 50 коп. подорожчали маршрути №№ 405, 414, 415, 418, 472, 589, 193, 438, 193К, 401 і 600».

У КМДА зазначили, що впливати на підвищення цін на проїзд приватних перевізників за законодавством столична влада не може. Тому одним із способів регулювання цінової політики приватних перевізників є створення конкуренції. «Саме тому зараз велика увага приділяється поповненню автопарку комунального перевізника», - зазначили у прес-службі.

«Присутність комунального транспорту на ринку перевезень дозволяє нам диктувати свою цінову політику. Приватний перевізник змушений рахуватися з нашими тарифами на проїзд. Якщо він значно підвищить ціни, його транспортом перестануть користуватися пасажири, і він збанкрутує. Таким чином, ми вирішуємо цю проблему завдяки цивілізованій конкуренції», - зазначив Попов.

Крім того, столична влада може контролювати процес розрахунку тарифу. Таким чином, щоб узгодити підвищення вартості проїзду з міською владою, перевізник повинен надати обґрунтування того, що при існуючому тарифі його бізнес є збитковим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162