Парламентська фракція Партії регіонів готова до перевиборів, якщо депутати від опозиції не припинять блокувати роботу Верховної Ради VII скликання і сесія не буде відкрита. Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції ПР Олександр Єфремов під час брифінгу у кулуарах ВР, повідомили ForUm'у у прес-службі ПР.

«У тому разі, якщо виникне ситуація, що треба йти на вибори, значить, з усієї видимості, нам потрібно міняти систему (змінити пропорційну виборчу систему на мажоритарну. - Ред.) виборів і йти на ці вибори», - заявив він.

Голова фракції зазначив, що вже другий тиждень представники опозиції не бажають йти на компроміс і нормалізувати роботу ВР.

«Тільки що відбулася чергова спроба домовитися. Ми ведемо дійсно переговори і намагаємося знайти варіанти вирішення виникаючих питань. Але чим довше ми ведемо переговори, тим більше ми схиляємося до тієї точки зору, що депутати, які прийшли у парламент, по суті справи, не знають, чим займатися», - зазначив Олександр Єфремов.

«У результаті ми отримуємо непрацюючий парламент і стикаємося з масою проблем. Після приїзду сюди єврокомісара Фюле ми проаналізували весь пакет документів, які нам необхідно прийняти для того, щоб країна отримала безвізовий режим з Євросоюзом. І ці закони у нас заблоковані. У нас заблокований і цілий ряд проектів, направлених Кабінетом Міністрів, які розв’язують досить важку економічну ситуацію. Ці законопроекти ми зараз не можемо прийняти, і це накладає певні ризики для прийняття низки соціальних рішень», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи виправдає себе мажоритарна система, якщо на минулих виборах саме в округах було зафіксовано велику кількість фальсифікацій при підрахунку голосів, Єфремов нагадав, що провладні фракції погодилися на цю пропозицію як на поступку опозиції.

«Я не кажу, що таке рішення є у фракції. Я не кажу, що я його підтримую. Однак, як ми бачимо, нинішня система не працює, а кандидати-мажоритарники мають зобов'язання кожен перед своїми виборцями, і, перш за все, це зобов'язання - працювати у парламенті», - сказав він.

На запитання, яким чином парламент проголосує за зміну системи в умовах заблокованої трибуни, Єфремов відповів: «Ми знайдемо спосіб, як провести одне голосування».

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що Верховна Рада України найближчим часом почне ефективну роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204