У Києві планують створити Алею Військової Слави, повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, представники КМДА взяли участь у засіданні організаційного комітету щодо концептуальних завдань проекту створення першої черги Алеї Військової Слави.

За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, створюючи завдання на проектування, необхідно акцентувати, що саме Парк Вічної Слави є головним пам'ятником Великої Вітчизняної війни.

«Адже багато поколінь росли і пам'ятають парк з Обеліском, могилу Невідомого солдата, Вічний вогонь, що символізують об'єднання народу в перемозі у Великій Вітчизняній війні», - сказав він.

Відтак, за словами архітектора, основним завданням для розробників Алеї Військової Слави має стати максимальне наближення до стилістики існуючого пам'ятника.

У прес-службі зазначили, що наступним кроком стане погодження виконання спільних дій, насамперед, щодо визначення порядку та критеріїв відбору героїв Великої Вітчизняної війни для увічнення на Алеї Військової Слави, організації та проведення конкурсу щодо спорудження об'єктів на Алеї Військової Слави, розробка відповідної проектно-кошторисної документації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146