Тривала відсутність прогресу в лікуванні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко може бути пов'язана з неправильно поставленим діагнозом і наданням їй внаслідок цього некваліфікованої медичної допомоги. Про це йдеться в заяві, поширеній від імені Асоціації гінекологів України.

«Медиками з клініки «Шаріте» пацієнтці був поставлений діагноз «Хронічна грижа міжхребцевого диска». Відсутність навіть найменшого прогресу в самопочутті Юлії Тимошенко, яка виконує всі приписи німецьких лікарів, дозволяє нам припустити, що поставлений ними діагноз може бути помилковим», - наголошується в заяві Асоціації.

«Ув’язнена Тимошенко постійно скаржиться на озноби, головний біль, дратівливість, сонливість, слабкість, занепокоєння, депресію. Це класичні симптоми клімаксу I групи. Враховуючи вік пацієнта, цей діагноз необхідно було розглядати в першу чергу» - вважають гінекологи.

Наслідком гормональних змін, що відбуваються в організмі екс-прем'єра, вітчизняні медики пояснюють і болі в спині, на які скаржиться колишня глава уряду, повідомляє «Обозреватель».

«Зі зменшенням кількості жіночих гормонів погіршується всмоктування кальцію, що призводить до розвитку остеопорозу. Тому часто жінки після 40 починають скаржитися на біль у спині, особливо вночі. Найчастіше остеопороз проявляється скаргами на болі в області попереку і крижів, які посилюються при фізичному навантаженні, під час руху, при тривалому перебуванні в одному положенні і проходять після відпочинку в горизонтальному положенні. Усі ці симптоми характерні і для Юлії Тимошенко» - нагадують в Асоціації.

На думку медиків, ігнорування правильного діагнозу може призвести до серйозного погіршення здоров'я екс-прем'єра.

«Наразі Юлія Тимошенко не отримує необхідної допомоги, яка зазвичай надається пацієнткам, які важко переносять перебіг клімаксу. Більш того, останнім часом ситуація посилюється неправильним харчуванням і неможливістю підтримання нормального, що відповідає її стану, режиму праці та відпочинку. Усе це несе загрозу стану пацієнтки і може в подальшому призвести до непоправних наслідків для її здоров'я», - вважають в Асоціації.

На думку медиків, необхідним є якнайшвидше проведення повторних аналізів, коригування раніше поставленого діагнозу і призначення нового лікування.

«Право на здоров'я є визначальним у системі конституційних прав громадянина, оскільки саме від його реалізації напряму залежить людське життя, а значить, і здійснення інших прав людини. Особи, позбавлені волі, мають таке ж право на належну медичну допомогу і лікування, як і інші громадяни. І обов'язок української держави надати таку допомогу Юлії Тимошенко», - наголошується в заяві Асоціації гінекологів України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

9830