До 2014 року влада Києва має намір реалізувати проект щодо впровадження електронної медицини.

Як повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації, у КМДА презентували концепцію інформатизації міських лікарень «Київська медицина майбутнього», яку планується реалізувати у рамках Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Концепцією передбачено реалізацію однієї зі складових медичної реформи - впровадження «е-медицини». Зокрема, планується створити телекомунікаційну інфраструктуру, ввести електронну медичну картку і електронну реєстрацію хворих, передає «УНІАН».

Також одним із етапів реалізації концепції є введення електронних рецептів та уніфікованої електронної системи розрахунків. На останньому етапі передбачено розробку сайту і впровадження on-line-сервісів.

За словами радника голови КМДА Олександра Кубракова, впровадження електронної медичної картки дозволить забезпечити для пацієнтів зручний доступ до медичної інформації та інформації про стан здоров'я через Інтернет, а для персоналу медичних закладів - підвищити якість ведення документації.

Введення електронної реєстрації хворих дозволить записуватися на прийом до лікаря дистанційно і ефективніше використовувати робочий час лікарів. Нововведення «електронний рецепт» дозволить заощадити час на виписку рецептів та спростить придбання рецептурної групи ліків. Новий медичний портал забезпечить інтерактивний сервіс, який дозволить киянам оцінювати роботу міських лікувальних закладів та записуватися до лікаря on-line.

Крім того, у лікарнях столиці буде запроваджено проект Wi-Fi-доступу до Інтернет. Цей проект планують реалізувати як пілотний уже в 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263