Британська компанія «Cadogan Petroleum» планує вкласти понад 1 млрд доларів інвестицій в український нафтогазовий сектор завдяки наявності значних запасів вуглеводнів в країні та розвиненій інфраструктурі.

Про це, як пише видання «Економічні вісті», заявив Бертран де Паллірес, глава компанії «Cadogan Petrolium», яка займається видобутком газу в Україні.

Для залучення інвестицій необхідно, щоб уряд запропонував міжнародним енергетичним компаніям привабливі умови з розумними фіскальними вимогами і стабільним політичними фоном, передає «Ukranews».

«Україна, завдяки своїм значним розвіданими і ще не розвіданих запасів як традиційних, так і нетрадиційних газових ресурсів, а також розвиненій інфраструктурі на кордоні з Західною Європою, має фантастичні шанси залучити інвестиції», - вважає глава компанії «Cadogan Petrolium». За його словами, Україна може стати «найпривабливішою для інвестицій країною у регіоні».

Раніше керівник компанії Cadogan, яка є найбільшим приватним інвесторам в український нафтогазовий сектор, зазначив, що зусилля української влади у прагненні поліпшити інвестиційний клімат позитивно впливають на залучення провідних іноземних компаній до видобутку вуглеводнів в Україні.

«Останні реформи в Україні, які проводить уряд і особисто Юрій Бойко, зробили енергетичний сектор країни надзвичайно привабливим. У нас є довгострокові інтереси в Україні», - зазначив Паллірес.

За його словами, «Cadogan Petroleum» має намір інвестувати у видобуток вуглеводнів в Україні понад 1 млрд дол Компанія планує вкладати ці кошти у розвідку нових родовищ, розробку шельфу Чорного моря і запасів нетрадиційного газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

410