Верховна Рада прийняла за основу проект закону №9737 «Про державне мито», повідомляє кореспондент ForUm'у. За словами ключового доповідача, голови фінансово-банківського комітету ВР Віталія Хомутинника, документом пропонується визначити платників держмита, об'єкти його справляння, розміри ставок, порядок сплати та випадки повернення сплачених сум. Також будуть позначені преференції зі сплати мита тощо. При цьому ставки держмита збережуться у межах, встановлених чинним декретом Кабміну, збережений і перелік пільг щодо сплати.

Депутат зазначив, що для реалізації частини І ст. 29 Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» запропоновано з 1 січня 2013 р. ввести стягування держмита за проведення держреєстрації прав власності та речового права на нерухомість.

Законопроектом також визначено винятковий перелік об'єктів справляння державного мита. Так, воно сплачується за вчинення нотаріальних дій, за реєстрацію актів цивільного стану, видачу паспортних документів, реєстрацію місця проживання, прав на нерухомість. Також у переліку дій, які обкладаються митом, - операції з цінними паперами, операції на товарних біржах з продажу нерухомості, видача дозволів на право полювання та рибальства, видача охоронних документів (патентів і свідоцтв) і т.д.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505